Claes säkrade segern redan andra dagen

Sopen 2009 inleddes torsdagen den 1 oktober på Lundsbrunn GK direkt efter lunch. Vädret var stundom vin, stundom vatten. Eller snarare hagel. Greenerna låg vita och fina och i motvinden gällde det att spela på rätt pin. Själv följde jag efter Reines storslagna skott men hagel och motvind dödade mitt vackra slag som annars gick straight on pin. Tyvärr fel pin. Och bollf_n dök rakt ned i den ännu icke bottenfrusna dammen. För visst var det kallt. Shoppen gjorde storkovan på alla värmehanskar som inhandlades. Skönt var det att komma i mål och avsluta med öl och bastu på kurortens SPA. Efter en god tvårätters, kaffe och avec var det ett slaget gäng som kröp till kojs. Nöjda med dagens resultat 36 resp 32 poäng mötte bröderna Sventoft John Blund.

Från frost till värmande sol
Efter en härlig frukost hördes skrapen från snöskraporna. Frosten hade bitit sig fast på bilrutorna. Klockan tio var det hela två grader i luften. Väl framme på Skaftö Gk efter dryga timmens bilfärd lös solen och värmde upp luften. De hotande svarta molnen var borta och det blev en mycket fin solig golfdag där bollen efter ett tag hittade det gröna gräset. Skaftö är en bana som man bör ha spelat ett par gånger för att få poäng. Det bevisade Claes och Rickard som fick ihop 33 respektive 30 poäng. Annars var vi flera som fick ihop just 30 poäng men Rickard har lägst hcp. Efter spelet bjöds det på öl och historier. Att Japaner gillar att bada nästintill sovande med kamera och mobil hade jag ingen aaaning om. Och att det ibland är säkrare att kalla sig nigger än afrocan, black och colored fick vi veta tack vare bröderna Ekholm.

Bertil körde oss till Volvos anläggning i Bokenäs där vi åt västkustbuffe och kvällens klo blev musselsoppan. Mumma! Och att åter slå följe med John Blund. För trötta var vi när vi kom hem. Tur att Stefans mö ringde i taxin hem så att Brygghuset fick stå kvar. Det skulle enligt vissa planer annars rivas … Claes med sina 69 poäng kunde slappna av men Gunnar med sina 62 poäng och Rickard med 59 poäng måste fokusera på morgondagens slutspel. Det fanns de som kunde komma ifatt. Hur var det Champ*? ringde du färjan? Den stod ju och väntade så fint.

Galen lördag
Lördagen den 3 oktober 2009 bevisades tesen att golfare är smått galna. Första start kl 12.00 på Ale Gk skedde i regn. Andra start i regn. Tredje och fjärde i hällregn. Och det blev värre. De sista hålen mötte bollen regn i hård lovart. Men det spelades på. Tanken på att avbryta fanns från start men att omvandla tanke till handling fanns det ingen tanke på. Andra green var vattentäckt och ledarbollen som gick sist hade vissa problem med att få i bollen redan på hål två. Claes som tidigare under veckan spelat i trans femputtade och fick dagens andra streck. Desto värre desto bättre måste Reine tyckt. 31 poäng och vinnare av dagens ronda där det var en bedrift att bara ta sig runt. Ingen tå var torr. Synd på en annars fin bana. Och tack för banguidningen Gösta! Utan din hjälp hade jag väl fortfarande varit kvar på banan.

Kvällen på Brygghuset blev desto roligare och mycket god. Hummer, havskräftor, räkor och krabbklor stod uppradade och sköljdes ned med Champagne, öl och vin. Allt efter tycke och smak. Det blev ett fasligt rännande till prisbordet av bröderna Sventoft där Claes med sina ointagliga 69 poäng fick hålla segertalet. Singelmaltare, målarfärg och prispengar blev hans belöning för sommarens hårdträning. Tack vare tre dagars bra puttning hamnade jag på fjärde plats och fick rödtjut och pengar. Ska de deklareras? Tyvärr blev det inte vin, kvinnor och rock på Brygghuset. Kusinerna lär ha gått och stadgat sig.

Tack Gösta, Rickard för ett mycket bra arrangemang. Vi ses! Kanske redan i vår

/Ludde

 

Bilder från 2009

Liknande inlägg