Gunnar sopade överlägset hem champtiteln

 

Träning. Träning och åter träning. Det ger resultat. Det ville Gunnar bevisa för oss i årets Sopen där han bokstavligen sopade banan med oss andra. Med en chocköppning på 37 poäng på Lundsbrunn Gk markerade han tydligt sin form och vann första dagens deltävling överlägset. Den andra dagen lyckade han få ihop 35 poäng efter att ha gått i ledarbollen tillsammans med Reine, Anders och fjolårets champ Claes.

– Där ser man, det lönar sig att ligga i hårdträning, avstå från frestelser och framförallt från vin och öl, småskrockade Gunnar tryggt bakom ratten på väg från Ekarnas där han just gett oss andra sin andra lektion.

– Jag tror jag ska hålla igen lite och bara spela 6 hål på Skaftö fortsatte han ödmjukt men ångrade sig när han kom att tänka på att det då även stod humrar på spel på Skaftö.

Årets Sopen inleddes på Lundsbrunn Gk. I ett härligt höstgolfväder, mulet, vindstilla och drygt 13 grader i luften gick 13 tappra golfare ut på banan, glada i sinnet och sugna på att spela hem årets Sopen. Få var dock lika glada efter 18 hål.

Men vädret var mycket bra. Vi hade således ingenting att skylla på. Förutom Gunnar då. I bilen till Lundsbrunn ondgjorde han sig över sitt knä som ömmade titt som tätt. Nu i efterhand kan vi nog konstatera att knäet var lite övertränat helt enkelt.

Efter en fin golfdag på Lundsbrunn Gk väntade bastu och bad. Och det var det som väntade för när vi kom var de flesta klara med bad och bastu. Skönt, vi fick ett helt SPA för oss själva.

Till middagen hade Gunnar blivit lite glömsk och lomhörd för han ville höra dagens resultat gång på gång. Men det kanske hör till när man har ett övertränat knä. Vi andra undrade om Gebben var med för vi hörde inte mycket av honom denna middag.

Efter kaffe och Avec, en och annan öl var det god natt.

Ekarna bjöd på ekar och hav

Efter en stadig frukost och en snabb bilfärd till Ekarnas väntade ännu en fin golfdag.Ekarnas Gk bjöd också på bästa tänkbara golfväder. Men det dög ändå inte riktigt för Lasse och Christer som jag gick bollen med. Det ville sig liksom inte riktigt. En och annan suck hördes tydligt och en viss besvikelse över slagen kunde man skönja. Själv skramlade jag ihop 30 poäng trots att de sista hålen sket sig ordentligt. Finns i sjön, kan jag säga om mitt utspel på hål 18, finns i sjön. Gunnar vann som sagt även denna dag. Nu på 35 poäng, före Rockien Thomas som fick ihop 31 och mina 30 poäng. Därmed blev jag inte sämst i bilen och slapp ratta den 3,5 ton tunga bilen hem. Men det är klart. Det hade kanske varit kul att känna hur det känns att gasa upp 350 hästar.

I Grästorp gjorde vi ett studiebesök i ortens systembolag. Det var värt en omväg. De hade väl inte riktigt alla öl- och vinsorter men Absolut Renat hade en fin produktplacering och stort utrymme. Gunnar var ståndaktig och sade sig inte behöva alkohol till kommande kvällars begivenheter. Han satsade ju på golfen.

I Grundsund, intill ”Saltöns krog”, hade Gösta fixat en härlig Italiensk buffé som avnjöts efter årsmötet.

Två nya medlemmar valdes in, Göran Och Thomas. Med de dialekterna som nu kom in kan vi inte annat säga att vi är mångkulturella. Nu fattas det bara en dryg skåning, en lappdjävel och en snål smålänning för att fullboda den tanken.

Årsmötet beslutade dock att det skulle vara två trevliga västkustbor som skulle fylla ut tomrummet efter Lars-Erik och Michael.

Det var ett lugnt och stillsamt årsmöte. Vi började undra om Gebben var med. Det var han men han körde hem tidigt. Han skulle hem och ladda munvädret.

Och det lyckades han med. Gebben vann tredje deltävlingen som spelades på Skaftö, 1 poäng före Gunnar som inte kunde bli närmare en Hat Trick. En poäng till och han hade vunnit samtliga dagars deltävlingar! Där ser man vad träning och nykterhet kan åstadkomma.

Hummergolf inget för Sopor

Lördagen spel på Skaftö var splittrat. Vi Sopor var inlottade i den sedvanliga Hummergolfen och det innebar att några fick gå upp i ottan när det var mörkt för att hinna till sin start före klockan 8 på morgonen. Och då var det kallt. Kallt och lite blåsigt. Och flera fick spela i bollar där de inte kände någon. Själv fick jag den äran att gå med Peter och en trevlig Trollhättebo vid namn Lars. Och när vi gick ut vid 11.30 var det strålande sol och bländande motljus på hål tvås inspel. Det blev varmare och varmare och de sista hålen var till och med jag riktigt het och avslutade med två par i rad. Bra att ha med sig till nästa år. Peter, du kan väl ta med dig vattenutslaget och bunkerslagen på hål 18!

På lördagens sedvanliga förträffliga skaldjurskalas hos Reine höll Gebben segertal och segertal och segertal. Jo han vann ju dagens deltävling och kom tvåa totalt. En sak kan vi väl alla hålla med honom om, ödmjukhet är inte hans grej.

Men den stora bucklan fick han inte. Den överlämnades med varm hand över till Gunnar från Claes som sörjde över att mista den men var glad att den stannade inom familjen. Har Sopen blivit en familjeangelägenhet?

– Nästa år ska jag träna ännu hårdare, ännu intensivare. Räkna med att bucklan stannar hos mig, förklarade Gunnar i sitt tacktal. Ska han då ha ont i båda knäna?

Han tackade också Reine och tävlingsledaren Gösta som dragit ett stort lass även i år.

Med de vinstpengar han kammade hem på tre dagars spel kan han ladda upp en månad eller så i Portugal. Jag avråder dock att han åker med Janne och Pelle. Deras Portugal erbjuder inte golfspel i första hand.

Tack Gösta för ett mycket fint arrangemang! Tack Reine för båtskjuts och goda skaldjur och tack Gunnar och Claes för gästfriheten. Och tack alla ni andra för ett och ett annat skratt.

Tills nästa år ska naturligtvis vi träna vi också. Som vanligt. Eller hur! 72 poäng efter två dagar. Brrr …

Kvällens citat fällde Gebben.

”Ni gubbar planerar bara ert äldreboende. Se på mig. Jag planerar nästa …

Det är skillnad det! Gubbar!”

/Ludde

 

Bilder från 2010

Liknande inlägg