Några ord från Champ

Chocken har släppt. Vardagen börjar likna vardag. Slut på hotellfrukostar och barhäng. Men vad hände? Desto djäkligare väder – desto bättre spel! Och det strax efter jag hört min egen röst: Ok jag satsar hundra. På mig själv! De idiotförklarande blickarna sporrade kanske…

Man måste tro på sig själv, annars är det ju ingen idé att gå ut och spela. Sant eller hur! Men tidigare har jag haft golfen som en social fritidssysselsättning och inte som en inkomstbringande verksamhet. Nu måste jag revidera den inställningen. Janne! Hur mycket får man satsa på sig själv?

Janne var tillsammans med Thomas årets utmärkta arrangörer och de hade valt att starta Sopen på två banor obehagligt nära Blikstorp där fjolårsvinnaren Gunnar härbärgerar. Det tackar vi som inte spelat banorna tidigare för. Nu kände man inte till kattlådor och vattenhål så det var bara i blåst och regn att gå på pinnen och hålla tummarna. Den taktiken höll rätt bra.

Först banan var Skövde Gk. Efter den obligatoriska samlingen, lunch och betting tog Gösta ledningen med 35 poäng efter 18 hål. Jag skrapade ihop 34 poäng och blev dagens tvåa, en poäng före Gunnar som fick ihop 33 poäng. Spännande värre. Och spel i sol, vind och vatten. Mest det senare.

Middagen avnjöts på Knistad Gk där vi även checkade in för natten. Under middagen passade vi på att stämma upp till skönsång för Lasse och Anders som fyllde jämt. Ja de fyller tydligen jämt på Sopen. 13 skönsjungande herrar i sina bästa åldrar. Körslaget nästa!

Dag två vaknade vi utvilade och fräscha. Inte. Men blåsigt var det på Knistads Gk. Vissa kallar det för avkoppling vissa för idioti. Men det är ett jobb som måste göras. Gå ut och spela 18 hål oavsett väder, vind och form. Den dagen noterade Gösta 35 poäng på mig och med det tog jag ledningen strax före Gunnar som fick ihop 34 poäng och som nu flåsade i nacken. Det kan ni ju tänka er hur det kändes…

Årsmötet hölls senare på kvällen på Skaftö Gk och två nya medlemmar valdes in. Kanske i vart fall. Reine skulle kolla om några av de nuvarande icke närvarande medlemmarna hade ambitionen att vara med i fortsättningen. Till skillnad från de flesta föreningar vill SOP inte växa sig större. 21 är ostraffbart. Det blev en tidig kväll där flera verkade helt konfysa över resultatet efter två dagars spel.

Med en ledning på 2 poäng kunde jag lugnt åka hem och vädra kavajen.

Visa barn är så fula att endast deras mammor kan älska dem. Lite så är det väl med Skaftö Gk. Är man uppfödd med banan, eller lapp, så älskar man dess trånga hål. Som utböling har jag vissa svårigheter med den. Under fyra år har jag nu studerat banans hål ingående. Eller rättare sagt dess ruff och omgivningar. Nästa år kan det bli en riktigt bra score även på den banan. Och då hjälper det inte Gunnar, att sätta birdieputtarna!

Tack Janne och Tomas för ett mycket bra arrangemang. Tack Gösta för peppningen och att du stod ut i två ronder. Tack Gunnar och Claes för husrum. Tack alla ni som var med och bettade. Och ett särskilt tack till Reine som tog med två 08or ut på Gullmaren för att vittja hummertinor. Kul! Och hälsa Jörgen och tacka för lektionen!

Tack alla! Vi ses nästa år. Då kan det bli din tur att bli Champ. Även om chansen är liten, nu när jag kan Skaftöbanan. J

/ Champ Ludde

PS. Tack snygge Peter för att du körde så lugnt och tryggt melan banor och sängplatser. (Räcker tacket som betalning ända hem Peter?) DS.

 

Sopen 2013 i bilder

Liknande inlägg