Champ – för fjärde gången

Med totalt 61 poäng på sina två bästa ronder plockade Claes hem pokalen för fjärde gången. Inför lördagens hummergolf hade han och Åke 58 poäng men eftersom Åke har ännu lägre hcp än Claes så ledde Åke inför lördagens tävling. Nu djävlar, tänkte Åke och åkte hem tidigt från Reines krog i Lysekil för att ladda upp och sova ut. Det sket sig

Gunnar som låg på tredje plats smet också hem tidigt för att ladda upp. Det sket sig också. Mikael, som smugit upp på en fjärde plats bilade hem tidigt han också, men han skulle å andra sidan upp i ottan och rulla igång tävlingen redan 06.30. Han lyckades erövra andraplatsen redan första året han spelade Sopgolf. Men med 100 ronder i kroppen så är det lätt att förstå den placeringen. 100 ronder! Under en säsong! Så kanske det blir om man har golf på Skaftö Gk som jobb.

Kvar på krogen satt dock Claes och laddade upp på sitt vis. Lugnt och metodiskt. Det gav utslag på spelet. Med 31 poäng på Skaftö gk knep han andraplatsen efter Mikael som skrapade ihop 32 poäng. Det var nog bra att färjan skulle passas annars kanske Gebben fått sällskap i baren och blivit utan Ylvas nackmassage.

Nackmassage visade sig inte vara en bra uppladdning det heller. Eller siktade Gebben på jumboplatsen redan från början?

Inför årets Sop hade Claes laddat upp med att gå med i en Stockholmsklubb för att ha möjlighet att spela i tid och otid. Dessutom hade han spelat in sig på Ombergs vidder helgen innan. Tills nästa år tänkte jag därför föreslå att tävlingsarrangörerna inte offentliggör vilka banor som ska spelas förrän dagen före. Men det sket sig när det visade sig at Claes anmälde sig frivilligt tillsammans med Gebben som arrangör nästa år. Förmodligen kommer västkustens banor att provspelas i det oändliga. Krogarna har väl redan fått besök.

Trots att vi spelade två ronder på Ombergs vackra vidder och en gång på Skaftös bekanta bana hjälpte det inte upp några scorer. Och lördagens väder kunde ingen klaga på. Stilltje. Sol. Och ca 12 grader. Men det hjälpte som sagt inte. Nej, vädret kunde vi inte klaga på. Vi vet ju att det är kallt, ofta blött, att spela i ottan när det är oktober månad.

Kräfta istället för hummer

På årsmötet tog ordföranden Lasse upp frågan om det var dags att spela Sopen tidigare på säsongen. Efter livliga diskussioner och röstning i frågan flyttades sopspelet till kräftan istället för hummern. Det innebär att vi spelar en månad tidigare och kanske kan grilla och bada i havet efter spel. Men framförallt finns det chans till bättre spel utan långkalsonger och mössor.

Bättre mat och atmosfär är dock svårt att få. Trots att vi åt på bakgator och i båtskjul. Men mycket gott det var det. Och frågan är naturligtvis om Reines hamnkrog verkligen kan bli ännu läckrare i solnedgång än i stearinljusens sken. F_n trot.

Ett stort tack till arrangörerna Stefan och Pelle. Omberg var fint! Maten kanon. Skämten råa. Prisbordet gediget. Kul att alla fick pris tack vare lokala sponsorer. Hummergolfen gick i strålande väder. Och som vanligt måste vi tacka Reine för krogbesöken. Tack Reine. Och du, du kan väl ringa någon gång.

1200 på Ale Gk skedde i regn. Andra start i regn. Tredje och fjärde i hällregn. Och det blev värre. De sista hålen mötte bollen regn i hård lovart. Men det spelades på. Tanken på att avbryta fanns från start men att omvandla tanke till handling fanns det ingen tanke på. Andra green var vattentäckt och ledarbollen som gick sist hade vissa problem med att få i bollen redan på hål två. Claes som tidigare under veckan spelat i trans femputtade och fick dagens andra streck. Desto värre desto bättre måste Reine tyckt. 31 poäng och vinnare av dagens ronda där det var en bedrift att bara ta sig runt. Ingen tå var torr. Synd på en annars fin bana. Och tack för banguidningen Gösta! Utan din hjälp hade jag väl fortfarande varit kvar på banan.

Kvällen på Brygghuset blev desto roligare och mycket god. Hummer, havskräftor, räkor och krabbklor stod uppradade och sköljdes ned med Champagne, öl och vin. Allt efter tycke och smak. Det blev ett fasligt rännande till prisbordet av bröderna Sventoft där Claes med sina ointagliga 69 poäng fick hålla segertalet. Singelmaltare, målarfärg och prispengar blev hans belöning för sommarens hårdträning. Tack vare tre dagars bra puttning hamnade jag på fjärde plats och fick rödtjut och pengar. Ska de deklareras? Tyvärr blev det inte vin, kvinnor och rock på Brygghuset. Kusinerna lär ha gått och stadgat sig.

Tack Gösta, Rickard för ett mycket bra arrangemang. Vi ses! Kanske redan i vår

/Ludde

 

Sopen 2012

Liknande inlägg