Åke sken ikapp med solen

Sol. Sol. Sol. Och åter sol. Att Åke trivdes i solen, värmen och på Hooks fina anläggning märktes tydligt. Vem gjorde inte det? Men till skillnad mot Åke levde vi inte riktigt upp till de fina förutsättningarna som årets tävlings arrangörer, Gebben och Claes levererade. (Se där Gebben. Redan omnämnd!)

Åke öppnade på Skogsbanan med 32 poäng och följde upp med 37 poäng på Parkbanan. En start som visade sig hålla ända in i mål tack vare lågt hcp.  Med en 32- runda i bagaget tog Gunnar upp kampen på Skaftö. Han lyckades klämma dit en 37 runda på självaste kräftgolfen men har lite högre Hcp än Åke och blev därmed tvåa på Sopen och i den officiella kräfttävlings B-klass.

Hade inte Norrlandsporten spökat så hade han nog vunnit både Sopen och Skaftögolfen.

Anders Westling mjukstartade med 21 poäng men klättrade rappt upp stegen och kom slutligen trea genom att avsluta med 33 poäng på Skaftö. Personbästa på Skaftö för hans del. Jo, det är få spelare förunnat att få fler än 30 poäng på den trånga, lutande banan med Dogleg Downs and Ups!

Som sagt. Sopen 2013 spelades under de allra bästa förutsättningarna. Sol och 22 – 26  grader varmt. Och vindstilla. Nästan. Torsdagen på Hooks var kanonbra men det märks att några börjar komma till åren. Eller var deten taktisk uppladdning att möta John Blund direkt efter de tre rätterna?

Sola sig i glansen gör man gärna på Norra Hamnen 5. Vilket läge! Vilken inredning! Vilken krog! Vilken mat! Och trevlig personal dessutom. Efter middagen var det en lätt promenad på 15 minuter som tog drygt 30 till Gebbens fashionabla hus. Vilket läge! Vilken inredning! Vilket hem! Vilken dryck!  Vilken TV! Vilken kvalmatch! Och trevlig och rapp personal dessutom! Tack Gebben!

Vi var flera som även sola oss i glansen på Claes och Gunnars härliga brygga. Två av oss tog dessutom ett dopp i havet. Göran var mer som än säl än Öhrn! Och jag behövde inga badringar heller. Nu vet ni vilka två som badade. Kan väl passa på att tacka Claes och Gunnar för login och Thomas och Göran som stod för goda och stadiga frukostar. Tackar!

Sopen avslutades sedvanligt på Brygghusets slip med prisutdelning och skaldjursbuffe’. Ett otroligt generöst prisbord mötte oss. Tävlingsledningen, Gebben och Claes, (det tål att upprepas att det var de två som var tävlingsledning, eller hur Gebben?) skötte även prisutdelningen exemplarsikt. Och extra kul var det naturligtvis att vinnaren kunde slita sig loss från familjeängelägenheterna och komma för att ta emot bucklan, pengarna och ovationerna.

Hummer saknades på den läckra Skaldjursbuffen denna gång, men som sagt, jag spelar hellre i kortbrallor än i långkalsonger och mössa. Tack Lasse för den ändringen!

Väl mött nästa år, 2014. Då försöker vi igen!

/Ludde

 

Sopen 2013 i bilder

Liknande inlägg