Valpyra

Årets Sop 2016, togs hem av junioren Jens. När vi vuxna kastade i oss vin och öl satsade valpen på mjölk. Nästan i vart fall. Nästan vit. Nästan sober. Men det gav utdelning.

Själv hade jag förmånen att bli hans maskot i dagarna tre. Under första kvällens middag undrade jag om han inte ville ha vin till maten men nej tack, han föredrog en polkagris eftersom vi var i Gränna.

Gränna smakade mer

Gränna bjöd på sol och finfin bana där många verkade trivas. Allra bäst trivdes Claes som kammade hem 38 poäng, strax före Jens som slog hem 37 och själv fick jag solklara 36 poäng. Dagen innan var en vit dag för oss alla. Kan det förklara poängskörden? Men vad hade du Göran gjort dagen innan?

Bunker GC

Infarten till Sand kantas av månlandskap med stora kratrar. Vi hann fram till middagen och på årets första årsmöte togs medlemsavgiften på 500 kr bort, öppnade för gästspelare, Gunnar och Mikael fick förtroende att arrangera sopen även nästa år.

Fredagen spelades på Sand Golf Club. Den kunde lika gärna hetat Bunker GC eller Slålångt Gk. Utmanande var den i vart fall. Fin, spännande och spektakulär. Det gällde att spela både långt, rakt och klokt. Inte helt lätt efter en middag med 10 herrar och en junior som man måste passa på hela tiden.

Åke passade på att ta hem dagens delseger strax före Jens. Och nu kom Göran trea! Vad hade du nu gjort kvällen innan Göran? Med en Örns blick undvek du bunkrar och vatten men inte de små runda hålen med pinnen mitt i. Solklart årets spelvändning. Starkt jobbat måste man säga.

Sand var i vart fall en finfin anläggning med god mat som vi säkert kommer att återkomma till. Även dagens ronda spelades i sol och shorts.

Kvällen firades med skaldjur hemma hos Claes och Gunnar. Även det var svårslaget. Dagsfärska nykokta hafskräftor! Och räkor. Och ostron! Och så skulle vi spela Skaftö dagen efter. Ajaj. Ojoj.

Extra ordinarie Årsmöte

Under middagen blev det ett extra ordinärt årsmöte där Gebben utlovade att han kunde fixa ännu möe mer nästa år. Gunnar och Mikael räckte då gladeligen över stafettpinnen till Gebben och Claes. Det nyinkallades årsmötet beslöt att så skulle det bli.

Under mötet kom det också  fram starka viljor att börja golfsäsongen 2017 i Spanien. Tomas Lagerin fick i uppdrag att komma med ett förslag till pris och upplägg.

Skaftö kräftgolf
Smhi hade varnat för regn på lördagen. Men tji fick de. Även denna dag tillbringades i sol och shorts. Skönt.  Dr Herman slog till och kammade hem 36 poäng. Han kom liksom en outsider bakifrån i bollen som jag, Jens och Doktorn gick i. Han liksom stretade på, poängen liksom droppade in hela tiden… Själv hade jag anammat namnet kräftgolf och gick bakåt.

Men det gjorde inte Jens som fick ihop 34 poäng efter en ronda där han bjöd på eagelputt, bierdies, ”gå direkt på green på hål 17” och virrspel på nionde hålet. Det gäller att veta vad man spelar i för tävling Jens. Men den ringa åldern kan ursäkta. Mognaden kommer så småningom.

Härlig middagsbuffé och prisutdelning på Skaftö Gk efter en sittning och bad från bryggan. Sensommar.

Sopen toppades för oss som var kvar under söndagen med en tur till Smögen i Gunnars snabba eka. Sommaren kom sent till Västkusten i år. Då var vi där.

Tack Gunnar och Mikael för ett mycket bra arrangemang. Gebben målade nog in sig i ett hörn när han lovade att nästa år skulle det bli ännu bättre. Klart att vi ser fram emot det.

Tvåa kom Åke och Claes lyckade kila in sg som trea.

/Ludde

 

Bilder från Sop 2016

Liknande inlägg