Dolda vinnarskallen Lundqvist vann igen

width="100%" Fler bilder från 2017 års SOP längst ned på sidan

Vi var många som var chockade efter första dagens spel. Gebben. 41 poäng! Hur mycket har han tränat?  Ska han bli ta tillbaks champtiteln? Frågorna var många men rätades ut redan dagen därpå då ordningen återställdes.

Gebben ville nog bara visa vad han egentligen kan. Generös som han är, och som medarrangör till årets Sop, så kunde ville han nog inte ta hem titeln. Men det ville Claes som var Gebbens medarrangör.  Han spelade stabilt i dagarna tre och hade vunnit årets Sop om alla tre dagarna skulle räknas men nu är det inte så. Vi räknar de två bästa dagarna och då skrällde Gunnar Lundqvist till med att avsluta på 41 poäng på Skaftös trixiga bana. Starkt jobbat igen! Och det får man väl också säga om Claes spel ” Det fanns EN som stod på pallen varje dag”, som han efteråt nämnde ett otal gånger.

Han fick många, många kuvert vid prisutdelningen. En annan överraskning var Göran som slutligen hamnade på resultatlistans övre hälft! Grattis Göran! Och nykomlingen Lars Hansson som spottade upp sig ordentligt efter en klen inledningsdag. Bra jobbat!

Koberg ­‑ vacker och förlåtande

Årets Sop inleddes på Kobergs vackra bana vid Trollhättan. Den förlåtande banan bjöd inte bara på vackra omgivningar utan även på poäng som vi aldrig upplevt. Gebben, 41p, Mikael 39p, Claes och Anders 37p och så en hel del, bland annat jag, på 34 och flera på 33 och 32 poäng. Totalt var vi 10 spelar av 16 över 30 poäng.

Kvällen avrundades på Brygghuset med att Reine engagerat berättade om Whisky, dess historia, årgångar, råvaror, lagringstider, fat, länder, personer priser och auktioner och även lite om blandningar av olika sorter. Framför oss hade vi tre olika whiskyglas som var bottenfyllda med 1,5 cl av ädel dryck. Formade man tungan som en skål och lät 15-åringen ligga kvar en stund innan den sveptes runt i munnen för att slutgiltligen slinka ned i strupen kände man aromen, friskheten och karaktären. Ingen djäkla tjärsmak där inte. Gott, gottigott!

Västkustpärlan Mjölkeröd tuff och vacker

Enligt rykten skulle vi dag två till västkustens finaste bana, Mjölkeröds GK i norra Bohuslän. Ibland är rykten sanna. Förutom att själva banan var kanonfin var den en imponerande anläggning med omtanke på varje Tee. Dessutom var det kanonväder. Drygt 20 gr, vindstilla och en sol som tittade fram då och då.
Ledarbollen med Gebben, Mikael, och Claes, gick ut sist men ingen av dem kom först. Det gjorde man i min boll. I min boll gick dagens segrare Jens, Sopens slutsegrare Gunnar Lundqvist och vinnaren av närmast hål, Gunnar Sventoft. Bara vinnare i bollen alltså. Nästan. Jag var ju med och fick till årets sämsta ronda på 21 poäng. Dagens tre bästa var Jens 34p, Claes 32 och Gunnar Lundqvist 31p.

Kvällen avslutades på Hunden som krogen heter i TV-serien Saltön. I verkligheten heter den Pelles och ligger vid solnedgången i Grundsund. Vackert så det förslår. Och kanongod, vällagad mat.

Skaftö – trixig och skoningslös

Sista dagen på Skaftö gk var avgörande. Vi var många som kunde vinna men det utses bara en vinnare. Det gällde bara att få till en bra score så skulle det ordna sig tänkte säkert fler än jag. Och det märktes att golfen har blivit ett alltmer viktigt inslag i Sopen. Stänkaren till kaffet och sängfösarna är nu inte lika frekventa som tidigare. Är det åldern? Prispengarna? Eller helt enkelt äran som nu lockar mer?

Pigg och utsövd stod jag på första Tee och skulle slå ut i perfekt golfväder. Mulet och 21 gr. Bollen lade sig till höger om greenbunkern på höger sida. Sedan i bunkern för att hålas ut på 5 slag. Bättre början än gårdagen, tänkte jag, eftersom jag då streckade första hålet.

Lasse som lottats in i samma boll lade sitt utslag kort, till vänster om green men lyckades ändå få par. Så var det. De tre första hålen var helt ok men så började det strula på hål fyra. Och så fortsatte det. Både för Lasse och mig. Vi liksom inspirerade varandra att slica och hooka. Putta kort. Putta långt. Putta snett och runt hål. Så följdes vi åt resten av hålen.

Gunnar Lundqvist måste haft en annan inspiratör. 41 poäng! På Skaftö! Visserligen hemmabana men ändå! Med det resultatet vann han även Skaftös officiella tävling i A-klassen. En hel stor låda med havskräftor! Claes skramlade ihop 38p och Lars Hansson reste sig ordentligt från första dagens 19 p till 35. Starkt!

Årets prisutdelning var som vanligt kul och lite annorlunda. Som man dessutom kan utveckla lite. Vi kan väl lotta ut alla placeringar nästa år så kan vi enbart umgås i dagarna tre. Något att formulera till nästa årsmöte?

Ett stort tack till arrangörerna Claes och Gebben som gjorde det hela så bra att de fick förtroendet att ta hand om oss även nästa år. Avslutar vi med digert prisbord, nykokta havskräftor, räkor och krabbklor då också?

Och ett tack till dig Peter för årets inkvartering. Tyvärr hjälpte det inte att vi undvek eftersittningarna på Östersidan. Din överilade bettning sket sig ändå. Tyvärr. Men nästa år, då …

Närmast hålpris

i form av en dokumenterad fin Whisky donerad av Reine fick Gunnar Sventoft.

/Ludde

Bilder från 2017 års SOP

Liknande inlägg