Jens, Jens, Jens, Jens, Jens, Jens och så Jens!

Så lät det vid prisutdelningen på Brygghuset den 25 augusti 2018. Jens hade 40p på Hulta Gk, 36 p på Lyckorna och 37 p på Skaftö Gk. Närmast hål på både Hulta och Lyckorna och dessutom drogs han som förste vinnare i ”restlotteriet”.

Med de resultaten vann han naturligtvis Sopen 2018. Vi dödliga väljer bort sämsta serien till prisutdelningen. Jens kunde ta bort sin bästa dag, 40 p, och ändå vinna. Det säger lite om hans klass och form. Och 4,6 i Hcp har den rackaren.

Till årets Sop hade 18 hugade spekulanter anmält sig. Rekord! Men snabbt blev vi många som bara blev statister i årets Sop. Turnén avgjordes i stort redan första dagen på Hulta Gk. Då kunde man ana vad det skulle bli även om Anders Westling fick starka 39 poäng så vet vi att Jens åker hem och lägger sig efter middagen medan Anders brukar ladda något annorlunda.

Hulta Gk bjöd på shortsväder

Hulta Gk var väl inte i sitt allra bästa skick utan hade många sår efter sommarens torka och hetta men det verkade som sagt inte bekymra Jens som fick lite extra rull på sina låånga, raaka slag. Efterpratet skedde till största delen på Skaftö Golfklubb där vi intog en härlig grillbuffé. Vi kunde notera att vädret tillät oss att ha shorts både på banan och till middagen.

Olycklig regnskur på Lyckorna

Lyckorna, eller snarare olyckorna bjöd på långa tunga hål och en regnskur. Att få 36 p under de förhållandena måste ses som en bedrift. Inget ont om banan. Den är vacker och i bra skick men går det dåligt så går det dåligt och då får banan heta olyckan. Dagen avslutades på Norra Hamnen i Lysekil och här började man märka att vår ålder börjar ta ut sin rätt. Lugna och fina tog vi 22.15 färjan tillbaks till Fiskebäckskil för lokala eftersittningar.

Skaftö på soligt humör

Traditionsenligt avslutades Sopen på Skaftö Gk. Men numera i sol och ca 18-20 gr. Skaftö är hemmabana för många i Sopen och många kan banan utantill. Men Jens kan den bäst. Och det visade han. Men hur f_n kunde han missa närmast hål?! Det vann Anders Westerling som gick i sista bollen och kunde notera att ingen skrivit upp sig så han kunde stega upp 8 meter och vinna. Hur stor är egentligen den green?

Årsmöte med läckra skaldjur på Brygghuset

I år så fick vi redan från början sitta inne på själva Brygghuset och sörpla goda havskräftor, räkor och krabbklor. Det gick bra det också. Vi slapp vi gå dit in senare för att ta en öl innan hemfärd som brukligt annars är. Nu var vi redan på plats. Årsmötet gick som vanligt galant utan några riktigt heta frågor. Och mötet beslöt i acklamation att Gebben och Claes även nästa år skulle få arrangera Sopen. Varför ändra på ett vinnande lag och koncept? De tar som vanligt gärna emot tips för nästa arrangemang, då det enligt säker källa, åter blir en övernattning.

Prisbordet växer och växer

Hur själva prisutdelningen gick till har du i rubriken: Jens, Jens och åter Jens! Hur mycket han plockade hem vet nog bara hans fru. Men Anders fick sitt pris för närmast hål. Nästa år blir det pris för närmast green. Om två år närmast fairway. Om sju år får man pris om lyckas ta sig till golfbanan.

Men det får vi i stort sett redan nu. Prisbordet växer för varje år och det är roligt att alla får ett eller två priser. Bra vändning av prisutdelningen efter alla 18 fått ett pris!

Att jens tog hem pokalen vet du redan men att Anders Westling kom på andra plats och att Gunnasr Sventoft kom på tredje visste du kanske inte. Men nu vet det du det.

Avslutningsvis vill jag tacka Claes och Gebben och alla som var med, särskilt Peter som hade mig som inneboende nätterna tre.

Och så ska jag ge er alla ett tips inför nästa år: Gör inte som jag gjorde. Ta inte golflektion dagen innan Sopen börjar. Ta den betydligt tidigare.

/Ludde

Bilder från Hulda Gk, Lyckorna och lite samkväm

Liknande inlägg