Anders visade var skåpet ska stå

Fler bilder från Karlstad och Holma 2019 Gk längst ned på sidan

Upp som en sol, ned som ett ösregn. Så kan jag beskriva mina egna Sopdagar 2019. Anders dagar var mer som en Sinuskurva. Stabil början, stabilt slut med en topp på 38 poäng i mitten.

Årets Sop inleddes på Karlstads GK som bjöd på en fin och gedigen anläggning med en bana som hade ypperlig layout och finfina fairways. Och greenerna var högklassiga. Soligt och fint var det som det bör vara i Karlstad. Perfekta förhållanden med andra ord. Den dagen vann jag på 33 p.

Kvällen sovs av på Nordic i Karlstad efter en härlig buffé. Visst kunde vi alla märka att sängen nu lockade mer än baren. Har vi blivit så mycket förståndigare eller …

Holma i Lysekil

Frukost i ottan och iväg till Lysekils Holma Gk där vi bjöds på Kyckling och spel av Gebben. Passar på att tacka redan här: Tack Gebben! Mulet och lite finstrilt regn hade vi bitvis på Holma som har tagit sig riktigt bra mot vad den var för ett par år sedan. Då kom jag inte ut på hål 1 utan fick gå direkt till hål två efter två bortslagna bollar. Men det kanske inte helt och hållet var banans fel.

Anders, Mickael och jag gick sist i ledarbollen och Anders bröstade upp sig ordentligt till 38 p och vann därmed Sopens andra dag. Champion Jens dök upp på Holma och fick endast 37 p och vi ställde oss frågan: Är han slut? Redan? Vid 42 års ålder?

Kvällen avnjöts på Norra Hamnen i Lysekil och när gatlyktorna tändes var det lagom att åka över till Östersidan där eftersläckning bestod av sängbäddning. Och en liten, liten stänkare ska väl tilläggas.

Regnigt och blåsigt Skaftö Gk

Finalen spelades sedvanligt på Skaftö Gk. Eller snarare avverkades. Regn, regn och blåst är en ganska kort men välskriven beskrivning av den dagens väder. För egen del blev det inte bara årets, utan även seklets, katastrofrunda. Trodde inte man kunde spela bort så många som 25 poäng och få endast 11. Men det kunde man.

Man kunde även spela som Anders och få 31 p som visade sig bli dagens bästa score tillsammans med Jens. Jens vann dagen på det eftersom han har så oförskämt låg ålder och Hcp. 4,6!

På hål 15 mötte Johan upp och delade ut bollar. Oss Stockholmare och andra utbölinghar hade han redan bjudit på Skaftös greenfee. Tack Johan! Min boll ville vara med ett helt hål och ett utslag. Så var det med de flesta av mina bollar. Så, ni som spelar på Skaftö hittar nog rätt många bollar med fyra röda streck på. Jag kan få igen dem nästa år.

Havskräftor, räkor och musslor intogs åter i Brygghusets konferensrum. Efter det härliga sörplandet var det dags för prisutdelning med Gebben och Claes som estradörer. De hade även uppmärksammat att våra åldersmän, Anders, Lasse och Tomas fyller 70 år nu i oktober. För de fick de, en inte lika gammal, men dock gammal Whisky. Vi kan inte göra annat än tacka och bocka. Precis som Nya Champen Anders, tvåan Jens och trean Mikael gjorde. Tack Claes och Gebben som var på sitt vanliga generösa humör! Själv kom jag på fjärde plats precis före femman Claes vars Sinuskruva inte fungerar riktigt som den ska men han fungerade utmärkt som chaufför under hela Sopen. Tack för det!

Jag är inte helt säker på om gatlyktorna hunnit tändas när vi åkte hem eller om det faktiskt var månen man såg. Nästa år går kanske Gebbens förslag om inköp om rullatorer igenom.Men haf förtröstan. Det finns hopp. Väl hemkommen spelade jag seniorgolf på Åkersberga. Mina medspelare var 65, 81 och 95 år gamla! Nittiofem år! Och han spelade bra!
När jag är 95 så är Jens 71 år. Då djävlar…

/Leif Ludde Lund

Bilder från Karlstad och Holma 2019

Liknande inlägg