Claessisk seger

Pandemin stoppade oss från att spela Sopen 2020. Men i år kom vi ut. Fullvaccinerade och förväntansfulla. Kanske inte på spelet, men att träffas och umgås, nästan som vanligt. Det var ju liksom längesedan som det normala var.

Men det blev en ganska normal Sopen.  Och Claes femte seger! På Onsjö gk ledde hans stabila spel till 34 p och på Orust Gk till 35 p. Med den ledningen kände Claes att han kunde sova lugnt inför finaldagen på Skaftö Gk.  Där, på hemmabanan, plockade han dock hem endast 32 p och kom tvåa, tre poäng efter hemmasonen Åke som hade vilat sig i form till den dagens spel.

Det skenar gärna iväg med snapsar och galopper

Om vi tar det från början så startade vi alltså Onsjö Gk torsdagen den 2 september anno 2021.  Strålande väder. Sol, 18-20 gr, nästan vindstilla, fin bana men otroligt snabba greener. Det där sista kunde jag ha varit utan.  Snabba greener är inte min grej men tydligen var det flera som hade problem med puttningen den dagen. Det fanns andra problem också men de nämner vi inte här. Claes vann som sagt dagen, tvåa blev Mikael på 32 p och trea Johan på 30 p. Grillade hamburgare med tillbehör serverades i Sventoftarnas sjöbod. Jag skulle aldrig tagit snapsen.

Dag två var det väckning 06:50 och en mycket vacker bilfärd i sol till Orust väntade. Och inte bara bilvägen var vacker. Orust bana var otroligt fin, vackert belägen med många fina vyer när man väl kommit upp för trappor och backar. Där levererade bröderna Sventoft. Claes vann på 35 p, Gunnar kom tvåa på 33 p och Uffe kom trea på 30 p. Kvällen avnjöts på NH5 i Lysekil. Och hade Gebben inte envisats med att kvällen skulle avslutas med Galoppöl så hade man kanske varit lite fräschare på lördag. Men de var goda. Förbannat goda. Tack Gebben!

Alla klubbor i bagen

Kräftan. Finaldag på Skaftö. Lite kyligare och tröja på. Idag skulle det avgöras. Flera hade chans att vinna totalen men då fodrades bra spel. Kunde jag själv få 41 p så var skalpen min. Kanske. Med 2 x 29 p så fanns det en liiiten chans. Men Skaftö är ju Skaftö. Trång och fostrande. Och inget för chanstagningar. Där måste man spela lugnt och stabilt och inte chansa. Och inte drälla klubbor omkring sig. Det kunde ha hållit med det gjorde det inte. Golfklubben räknade ihop mina poäng till 26 p och de fick även in min bortglömda klubba till slut. Det tackar vi för. Spelet? Jo hemmasonen Åke vann dagen till ära på 35 p, Claes kom två på 32 p och äntligen kom Janne Ekholm på pallen som trea med 27 p. Det hade även Mikael men Janne har ju lägre cp så… (Nu, till slut, blev det rätt med placeringarna. Ursäkta fadäsen Janne). Lunchen intogs med sval god öl på klubben i varmt och soligt väder.

Inne på själva Brygghuset, omgivna av 2 400 Whiskyflaskor, avnjöt vi årets skaldjursbuffé och prisutdelning. Efter liiite prat av tävlingsledningen. Gebben var som vanligt i högform. Och inte bara han. Vissa av oss var i full form. Ingen nämnd och ingen glömd. Som vanligt hade alla bidragit till att det blev ett extremt fint prisbord. Ojoj. Inte undra på att tävlingsledningen återvaldes. Tack Claes och Gebben för ett bra arrangemang. Och själv vill jag tacka Gunnar och hans fru Irené, som jag inte träffat på mååånga år, för en härlig middag, skön logi och god frukost. Tack!
Och tack för i år!
Vi ses nästa år. Då försöker vi igen…
(Skriv gärna din egen kommentar, lämna ett svar, längst ned på sidan efter alla bilder som du ska klicka på för att förstora!)

/Ludde

Totalen
1 Claes 69 p
2 Åke 64 p
3 Mikael 60 p

4 Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Liknande inlägg